lördag, mars 27, 2010

Earth Hour 2010

I en gemensam ansträngning för miljön och vår framtid uppmanades alla dem som kunde/ville att släcka lampor och elektroniska varor till den mån det var möjligt, mellan 20.30-21.30 ikväll.

Jag har alltid slarvat med min förbrukning av el, och vi ska inte ens gå in på min konsumtion av varmvatten. Jag skulle installera en stol i duschen och tillbringa halva dagarna under varmvatten om jag kunde komma undan med det och fortfarande leva ett relativt normalt liv (med undantag för att jag då alltså skulle halvt som halvt bo i duschen vilket såklart inte alls är särskilt normalt).
Men jag har alltid haft folk runt omkring mig som försökt se helhetsbilden. En mamma som jobbat med miljöfrågor och som i över 15 år försökt få oss alla att vara mer noga med källsortering, vattenförbrukning, köp av lågenergilampor. Så jag är inte duktig när det gäller miljöengagemang, men jag bryr mig åtminstone.

Jag råkade vara hemma ikväll, och släckte lysen och slog av datorn. Sen tillbringade jag över en timma i skenet av stearinljus med att dansa och träna yoga till ett blandat soundtrack via iPoden. Det var jättefint, och lär göras oftare från och med nu.

lördag, mars 20, 2010

Welcome to Cracovia!

Am enjoying what Krakow has to offer, on a week long trip with friends and neighbours.
The first two days were cold and windy, but the weather has really picked up, and we are finally getting some spring action (Just in time for Norouz! Happy New Years everyone!)

It strange not to be home for Persian New Years for the first time in my life, but at the same time, I'm really glad I decided to come along on this trip. Krakow is beautiful, and the company crazy fun. I have taken pictures with fire-breathing dragons, danced all night, walked all day, tried polish food, polish alcohol (or alcohole, as they say), the best hot chocolate I will ever have in my life, celebrated St. Paddy's at an Irish Pub and laughed and laughed and laughed. I'm enjoying it to the fullest while life is good.

Now, off to a coffee-shop where I can actually get some studying done =)

fredag, mars 12, 2010

New York Minute

There's way too much to write, and I really don't have the time or feel for it. But I guess the pictures convey a pretty good overview on their own =)


1) "Snow storm", New York - style.

2) Walking in Manhattan.

3) Subway, mind the rats.

4) Nina at Macy's.

5) Food of choice - asian!

6) F-train.
7) On our way to MoMA.

8) Toxic Boy!

9) Tim Burton Exhibit.

10) Ze Siblings.

11) Goofing our way down Broadway.

12) Broadway.

13) Jazz Hands!

14) Time Square.

15) Strawberry Cheesecake a la NY.

16) Milad in China Town.

17) 5th Ave.

18) Big City Lights.

onsdag, mars 03, 2010

Ambulerande [utan varuförsäljning]

Tillbaka i Sverige, här är det växlande minusgrader och töande. Jag hoppas på vår snart. Inte för att jag är så förtjust i årstiden med tanke på allt regn det innebär när man bor i Sverige, men tanken på vår är alltid fin. Förväntningarna.

Snart tillbaka till Uppsala, studier, sushi med grannar, filmsöndagar, jobb och den efterlängtade ensamhet som bara mitt rum kan ge. En gång tvekade jag över hur 19kvm skulle kunna bli ett hem jag skulle trivas i. Men det är hem och lycka idag, det är värme. Onödig var den oro jag kände inför så många grannar. Fina fina människor, jag trodde inte det skulle vara så lätt att sakna er.

Sedan ut och resa igen. Aldrig mer ska jag låsa mig själv vid en plats bara för att jag tror att jag måste befinna mig där. Framåt framåt framåt, alltid i rörelse alltid drömmande alltid levande.