tisdag, maj 13, 2008

Kvällens tekopp: Rooibos Champagne

Rooibos Champagne: Rött te smaksatt med champagne, vanilj och jordgubb.
Omdöme: Luktar gott (om än något parfymartat), men erfarenhet visar tyvärr att champagnete ändå doftar mer än det smakar. Smått söt, rund och väldigt mild smak som inte borde vara dominerande alls, men lyckas ändå ta ut en del av den karakteristiska rooibossmaken. Ett OK te som jag införskaffade på inrådan av en kund på tehandeln. Själv föredrar jag vårt svarta champagnete utan tvekan. Jag tycker att det här var en något tråkig upplevelse som rooibosblandning.

5 kommentarer:

Autumn sa...

Is that a not too-subtle hint I hear? ^^

Anonym sa...

Vet inte om du kanske redan vet om det här, men jag tyckte artikeln gav rätt bra med information om hur man tillagar te. ^^

http://www.tekultur.se/tillaga_te.html

Autumn sa...

Tack ska du ha! Jag hade hyfsat bra koll på tillagningstider och liknande, hur varmt vattnet ska kokas upp till eller hur länge te ska dra beroende på sort, men jag hade ingen koll på hur skillnaderna är i glaskanna och i keramik etc.
Sånt här tycker jag om :D

Anonym sa...

Nahal är ju en stor te fantast. hon bör veta alla sortens telagningar och sorter eftersom hon dricker ungefär 4 st stora 7dl koppar per dag xD

Autumn sa...

Där ser man, min 12åriga syster gör entré och avslöjar mina dekadenta dryckesvanor för världen ^^