fredag, april 22, 2011

Dear Sweden,

you suck. Your spring is awful, your wine is expensive and you are literally the place where the sun don't shine. I don't miss you at all.
In Madrid, the weather is so warm, I don't even mind when it rains. I walk hours everyday in a daze of total satisfaction at the choice of coming here alone. I'm ignoring our not-so-distant reunion, and wish you a future where I don't despise you. No love lost between us,
/N.

2 kommentarer:

Daniel sa...

Jag tänker inte argumentera med något av det du skriver (det vore rätt trevligt att vara i Madrid just nu....), men om du klagar på vin i Sverige blir jag lite ledsen i ögat.

Priserna står sig bra (sålänge man köper något med någorlunda kvalité) jämfört med andra länder, och det stora utbudet är mer eller mindre oslagbart.

Autumn sa...

Det stora utbudet är inte att klaga över, men priserna är faktiskt inte särskilt trevliga.

För att få ett hyfsat rödvin i Sverige under hundralappen kostar det sa 69-89kr. I Spanien kostar godare vin av ungefär samma kvalité typ 15-30. Jag är ingen finsmakare när det gäller vin, vilket bör tas i beaktning. Jag vill bara ha ett rödvin som inte känns för sött, blaskigt, för torrt eller för surt. Lagom mustigt och ska gå att sällskapsdricka som det är eller till ostbricka eller mat (beroende på vinet). Med andra ord, vill jag heller inte att det ska vara för dyrt, och i den bemärkelsen är vin dyrt i Sverige jämfört med Spanien.

Nu får du bli ledsen i ögat, Daniel :P