lördag, mars 02, 2013

Badkaret

Jag har införskaffat badkar. Eller snarare, min far gjorde det åt mig och körde det dessutom till Uppsala, rara människa.
Det har varit en förhoppning att skaffa badkar sedan jag flyttade till lägenheten, och det var faktiskt en av de saker jag tänkte på när jag letade bostad, att jag ville få plats med ett badkar. Sen blev jag ju lite förälskad i min då skeva lägenhet, och tänkte att allt skulle gå bra. Närmare undersökning visade dock att mitt nya badrum kaklats efter stambyte till att ha 159cm mellan väggarna, exakt en centimeter av omöjlighet som inte tillät mig skaffa ett standardkar.

Men nu, sen två veckor tillbaka, är jag med badkar! Och igår natt efter att ha firat min kompis födelsedag och varit ute och dansat, så kom jag hem trött och lite kall och tänkte att ett midnattsbad skulle vara fantastiskt. Så jag tände ett ljus, duscha av mig och tappade upp ett bubbelbad. Det var så fint. Jag somnade nästan (vilket iofs kanske är mindre fint).

Problemet är, att  när jag väl tömt karet och tvättat håret och klivit ut insåg jag att det hela tagit nästan två timmar. Klart värt det, men bara insikten om hur lång tid det tar är tillräcklig för att jag ska hålla mig till att duscha till vardags...

Inga kommentarer: