söndag, juni 15, 2008

Reseplanering

Ibland undrar jag om jag inte är zigenarbortbyting. Och då pratar jag om den romantiserade bilden av romani - passionerade själar som lever i det fria och på vägarna, som inte klarar av att vara inspärrade eller rotade för att det tär på själen att inte vara på väg någonstans, inte få vara på resande fot. Löjligt, jag vet.

Men det är verkligen så att det river i mig att få flyga ut i världen och se mig omkring. Det finns så mycket att se och känna och uppleva, hur kan jag bara acceptera att jag inte ska ha möjlighet att få det? Det finns ingen poäng med att slösa bort mitt liv med att kliva upp varje dag, gå till jobbet, tjäna pengar, och sen gå hem och sova. Hamstra mina magra slantar. Varje dag, för resten av livet. Du har så rätt B. det kan inte vara ett liv som är tänkt att levas.
Va fan är det bra för? Jag vill resa! Jag vill slösa bort de där hårt förvärvade slantarna, det spelar ingen roll om jag lever hela livet utan någon materiell lyx eller bekvämlighet förvärvad för ett vuxenliv. Det måste, måste, finnas ett sätt för mig att få lite av båda.

Jag har så storslagna planer men inga pengar. Det är ju såklart där det tryter. Men det är en omväg, inte en återvändsgränd. Jag ska ut i världen. Ibland är det ett äventyr bara att lämna Stockholm. Jag älskar den här staden, men den får mig att sega ihop.
För det närmaste året har jag iaf en preliminärt utstakad plan, nu gäller det bara att halvt jobba ihjäl mig själv. Jag ska utomlands minst två gånger inom ett år har jag tänkt, och åtminstone en resa ska vara till ett land jag inte besökt tidigare.

Optimistisk reseplan för 2008/2009:

Juni 08 - Husarö
Juli 08 - Lingbo
Augusti 08 - London (preliminärt)
Augusti 08 - Tjörn (preliminärt)
Augusti 08 - Linköping (preliminärt)
Höst 08 - Huddiksvall (preliminärt)
Höst 08 - Neapel/Pompeji
Vinter 09 - Egypten
Vår 09 - Iran
Höst 09 - Japan

Look out world, I'm on my way...

2 kommentarer:

Nina sa...

Mi amigo!
Jag har gjort en liten offert på hur mycket Japan kan kosta, om du fortfarande var sugen att resa med oss. :)
Från början hade vi ju tänkt åka i juni, men det verkar som att det är billigt i oktober också, och oktober är ju trevligare. ^^
Hur som helst är det här offerten, tänkt för en resa på 14dagar.
Biljett (per person t&r): 4774:-
Hotell (för två personer i ett dubbelrum): ca 6000 för 14 dagar (dvs 3000 per person)
(alt. Enkelrum: ca 5000 för 14 dagar, en person.)
Railpass för en vecka: ca 1500
Allt som allt ca 9000 (om man bor i dubbelrum), då inte mat- och fickpengar inräknade.

Kan ju nämna att i hotellet ingår frukost och gratis internet, samt att det finns tillgång till tvättmaskin och telefon att ringa hem till Sverige. Även kylskåp på rummet om man vill äta egen mat.

Låter det som en plan? Vore kul att åka tillsammans. :)

Nahal sa...

Du, det låter som en nästan spikad plan!!
Så, jag tänker, allt som allt... kanske 12000 eftersom jag är en sucker för att handla utomlands.

Får hoppas på ordentlig återbäring nästa år ;P