söndag, augusti 03, 2008

Och på den sjunde dagen vilade hon.

Varmt. Olidligt varmt. Det är ungefär min sammanfattning av den forna veckan, då jag jobbat sex dagar i streck på ett kvavt litet "hål i väggen"-ställe utan luftkonditionering. Jag blir illamående ibland, och på så dåligt humör att jag mest önskar att det inte ska dyka upp några kunder alls. Igår hade jag dock en trio turister, en amerikanska och två finskor, och de var så otroligt roliga och charmiga att jag skrattade och prata med de i säkert 45minuter - 1 timma. De köpte hur mycket te som helst, och bara nån minut efter att de gått kom de tillbaka igen för att ta en bild på mig för att de tyckte jag var så "charmig och söt". Jag tyckte faktiskt riktigt bra om de redan innan de sa det, men det var ju inte illa det heller =)
En annars så mysig plats att jobba på har med andra ord varit en bastulik dödsfälla, och när värmen inte gjort mig yr, eller den senaste dagarnas spänning i luften inte gett mig huvudvärk (kan det inte bara åska snart? Jag orkar inte med trycket) så har det varit så varmt att jag idag fick i mig min andra kopp te på tre dagar, och det är för lite för att jag ska fungera normalt. Det enda som ger mig mer huvudvärk när jag avstår, är då jag kör cold turkey med socker, och efter en veckas sockerbrist har jag så ont i huvudet att jag vill gråta (patetiskt, jag vet).

När jag kommer hem till kvällen är jag en vissen blomma, och orken har runnit ur mig redan på vägen hem. Ibland åker jag förbi min busshållplats eftersom jag är för matt för att reagera i tid. Dagen har tillbringats som förra söndagen, i stort sett sover jag 12 timmar i sträck, sen läser jag resten av dagen. Idag är det andra boken i Jim Butchers Dresden Files som gäller. Sen kanske jag kollar på lite film med syrran. Jag och hon åt lite chips och dansade och såg på film igår kväll innan jag kollapsade av trötthet.
Men söndagarna är inte helt osociala. Förra söndagen träffade jag Natti lite kort till kvällen, idag har vi släkt på besök. Nästa helg ska jag spela spel med Johan och Maria.
Annars har veckan varit väldigt lugn, jag orkar som sagt inte med så mycket. I onsdags var jag hemma hos Jo efter jobbet, vi såg på vänner och spelade Alfapet (första gången sen jag var nio, jag fick spö :P ) och så satt vi bara och snacka lite.
Torsdagen började med ett antiklimax, som ändå lyckades vända och bli dagens höjdpunkt. För första gången på månader tänkte jag använda mitt förbannade träningskort och klev up fyra timmar innan jag behövde gå till jobbet och åkte ut till simhallen. Mötte upp med Veronica och upptäckte att simhallen har sommarstängt fram till 11/8. Det var riktigt bittert. Men V föreslog spontant att vi bada vid Alviks strand. Så vi åker dit, byter typ om i ett buskage, lägger kläderna under ett par buskar och hoppar i sjön precis vid promenadstråket! Det var så roligt, och jättehärligt i vattnet att jag tycker vi ska göra om det i veckan om det blir så vidrigt varmt igen. Tyvärr skulle jag ju åka till jobbet direkt efter, och fick skölja av mig lätt i handfatet på toan av rädsla för att lukta sjövatten hela dagen. Mest synd var det ju att doppet som började dagen, även var dagens höjdpunkt. Sen gick det mest utför.
Fredag fick jag finbesök av Josefine som storshoppat och jag vart jätteavundsjuk på alla snygga kläder och fynd. Men jag har varken ork eller pengar, så jag vet tusan inte när jag ska shoppa. Mest kul med att Josefine hälsar på är att vi annars knappt umgås bara jag och hon, det är alltid i ett gäng. Även om det också är jättekul, så är det synd att vi tekniskt sätt bor så nära, men mest ses när vi åker ut till Lingbo eller liknande. Imorgon ska vi iaf gå på bio och se The Dark Knight (igen!)
På tal om Lingbo, hur trött och lat är man inte om ens resväska fortfarande ligger på golvet, bara till två tredjedelar urpackad? Jag kom hem för drygt två veckor sen och den bara ligger där. Jag vet inte varför jag inte tar tag i det. Känns på något sätt som att sommaren redan skulle vara över om jag plockar bort allt. Men eftersom jag jobbar konstant i tre veckor till, så är väl sommaren i stort sett över ändå. Jag ska ta itu med att packa upp ikväll så att Josefine slipper sova över i mitt stökiga rum.

Nu ska jag återgå till min bok. Den där Harry Dresden är inte fy skam.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Heh, det där med resväskan är du inte ensam om, enda anledningen att den (finally!) är uppackad nu är för att jag är tvungen att ompacka för torsdagens Turkietresa.. ^^

Nahal sa...

Inte för att det hjälpte ^^
Eller hur var det nu, det var inte en ny resväska du köpt? ;P

Anonym sa...

Hey!! Inte mitt fel, den andra är ju för liten =P

Nahal sa...

That's what we all say :)