tisdag, augusti 07, 2012

Text

Nu var det ett bra tag sedan jag skrev sist, och främsta anledningen är att jag har jobbat mycket i sommar och verkligen inte orkat bry mig om att uppdatera här i bloggen.
Förhoppningsvist känner jag annorlunda till hösten, för jag tycker ju fortfarande om att skriva.

Av just den anledningen uppskattar jag verkligen fina bloggen Tystnads nya drapasatsning: varje månad uppmanas man att skicka in en drapa, eller länka sin drapa till bloggen. Det har bara pågått i två månader hittills, med nytt tema i juli och augusti.
En drapa är alltså en kortnovell på exakt 100ord exklusive titel och jag tycker tanken är väldigt bra, då formen är både kreativ och lagomt krävande. För mig är problemet ofta att fatta mig kort, så här lär jag mig skala bort det överflödiga.

Augustis tema är text, och mitt bidrag är följande:


Avtryck


Saga är besatt av tanken på levande ord.

Hon tar oregelbundet fram böcker ur hyllorna och bläddrar i dem för att ”lufta deras åsikter”, och har ofta högläsningskvällar trots att vännerna främst dyker upp för att dricka vin och se på youtubeklipp.

När han minst förväntar sig det ber hon dessutom Lee sitta stilla medan hon skriver på honom med bläck eller färg och ser fascinerat på när musklerna rör sig under bokstäverna. Sen har de sex och förstör hennes lakan medan orden lämnar skuggor över hela hennes kropp.

Hon gråter undantagslöst i duschen när allt sköljs av henne efteråt.