söndag, december 07, 2008

Wrapper

Jag sitter och slår in julklappar. Jag har så få lediga dagar nu, och det känns skönt att jag haft lite tid att köpa några få julklappar över huvudtaget. Jag räknade ut att jag i år har sisådär 14-15 personer att köpa klappar till, vilket var fler än jag trott först, men det blir nog bara roligt =)
I år jobbar jag i princip varje dag fram till själva julafton, och det däremot känns både bittert och tradigt. Mest också för att min chef sålde ut butiken för en vecka sedan, och inom loppet av ett par dagar har min arbetsplats blivit en frustrerande källa till irritation, där den nya chefen är kvävande, oförstående, mest av allt i vägen och dessutom oestetisk till den grad att det känns som att halva butiken har hamnat i skyltfönstret under hans försök att effektivisera och göra reklam. Jag är lite äcklad. Och jag räknar för första gången ner dagarna tills dess att jag slutar om knappa månaden.
Förra året var jag ledig kring jul och mådde, för att vara ärlig, inte så bra. Så jag kastade mig helhjärtat in i all form av pyssel, bakade, och slog in julklappar i alla möjliga kreativa kombinationer. Det känns tyvärr inte som att jag kommer in i samma intensiva, galna kreativitet i år, men jag undrar om det inte gick så bra sist just för att det var en sorts meditativ verklighetsflykt. Jag la ner en hel dag på att slå in julklappar i olika färgkombinationer, med lim och tejp och allt möjligt, mest kanske i ett försök att komma undan tankarna som rasade i huvudet på mig. Men samtidigt var det kul med de fina resultaten, så jag tänkte lägga upp lite bilder från förra december, då jag aldrig la upp de i julas fastän jag hade tänkt det.

Nu är det snarare så att jag knappt hinner tänka efter, jag känner mig som en maskin. På jobbet vill jag mest bara skrika och svära eftersom jag avskyr hur det hela har vänt så tätt inpå att jag ändå ska flytta. Det känns som att jag aldrig har turen med mig. De kunde inte ha väntat fyra veckor med att sälja? Då hade jag sluppit den här skiten. Det ska bli så skönt när det här är över.

Men tills dess, försöka leta julklappar som sagt. Jag undrar om jag hinner julbaka i år?

4 kommentarer:

daniel a. sa...

Angående jobb så har vi det ungefär likadant. Fast jag kommer kanske till och med jobba på julafton. Jag vill börja plugga igen!

Angående julklappar så slår du in dem som en... en... paketinslagningsgudinna. Läckert! Själv blir jag nöjd om tejpen inte syns på alla sidor, ungefär. ;)

Nahal sa...

Jag börjar plugga till våren, känns bra. Fattigt, men bra :P

Aaaw, va rart! =)
Tejp är lite så tyvärr. Jag har av någon anledning alltid fel sorts tejp hemma, sån som inte blir genomskinlig och därför alltid syns. Men det funkar ju fint ändå =)

Maria sa...

Slå in paket är kul. :)

Nahal sa...

Jag vet! =)

Göra egna julkort var också kul... till en början. Sen vart det lite för krävande faktiskt >_<