fredag, april 28, 2006

Stålull, likvax, skatteåterbäring.

Jag gick upp halv nio idag efter att ha somnat vid fyra. Intressant nog är jag fortfarande inte klar med tentan som ska in klockan 15.00 idag. Det är inte ens som om det är många sidor att skriva, bara att jag inte har något att säga. Efter att ha behandlat ämnen som styckning, lik, förrutnelse och klumpar av vitt fett som bildats i fuktiga källare (likvaxbildning) så tog det mig 12 timmar efter lunchen igår att faktiskt lyckas få i mig lite mat. Klockan ett på natten äter jag en tunnbrödrulle med Halva. Bra. Det var nog tur att jag åt den ändå, annars hade jag nog inte lyckats kliva upp över huvud taget. Trots det vaknade jag helt matt i morse och fick kväljningar bara av att röra mig i sängen. En lyckad start på dagen med andra ord...


På modet
Nu har jag äntligen bokat tid hos min frisör. Jag har nog tjatat om det sedan februari, men det ser riktigt risigt ut nu. Det syns inte, för ju längre det blir dessto lockigare, och då döljer sig kluvna toppar snyggt, även om lockarna känns lite som stålull just nu. Fint, jättefint.
Men det verkar vara en sådan där "innan sommaren"-grej, för var och varannan kompis tycks klippa sig just nu eller färga håret. Själv ska jag göra bådadera. Det känns bra med lite förändring. Jag behöver nog omväxling efter en termins rutin.

Gult är tydligen vårens modefärg. Vilket jag tycker är härligt, för jag tycker att gult är fruktansvärt fult på mig och äger därför inte gula kläder. Gräddgult tycker jag visserligen är en söt färg, men just nu är tydligen "solgult" hett. Det innebär att alla kläder har samma gula färg som kritan man målade solar med när man var fem.Jag ska med andra ord gå runt i mina svarta eller fåtal andra mörka plagg och stirra på påskkycklingar i två månader till. Jag undrar hur många som kommer ångra de klädköpen senare...
På tal om klädköp så måste jag ha tappat besinningen ett tag där. För en månad sedan gick jag lös på stan och köpte lite vad som helst. Jackor, klänning, toppar, smycken... Väl medveten om att pengarna rann mellan fingrarna som sandkorn insåg jag efter en veckas galenskap att skorna skulle lämnas tillbaka och att jag skulle hålla mig hemma ett tag. När jag väl smält det faktum att jag hade köpt en ljusrosa sommarjacka och erkänt för mig själv att det hela börjat bli ett problem tog det ett tvärt slut. Men jag behöll jackan :P
Annars vet jag inte om jag är road eller inte över att höstens färger spås vara svart, mörkgrönt och lila. Det innebär visserligen att jag plötsligt är extremt med i svängarna. Men eftersom jag är rätt ointresserad av att vara det känns det dumt om alla plötsligt ser ut som jag brukar göra. Fördelen är dock att det lär finnas massa roliga kläder i de färgerna ute i affärerna och då kan jag köpa massa nya fina saker som jag kan ha när jag känner för, och inte bara när Sofi "Ballongkjol den här veckan men absolut inte nästa!" Fahrman och Ebba "Promota 50-tals kvinnan" von Sydow (med jättepannan) tycker att varenda jävel ska ha det.

Förrutom det har jag under veckan insett att alla överraskningar inte är hemska. Jag tycker inte om överraskningar, de får mig oftast att bli orolig och obehagligt till mods. Överraskningar är bara kul om man själv överraskar, för då sitter mn ju själv inne med alla hemligheter. Att bli överraskad tycker jg är fruktansvärt. Men som sagt, alla överraskningar är inte dåliga! Folk man känner och gillar som blir tillsammans, oväntat samtal från Barcelona och skatteåterbäring på 4000 är faktiskt riktigt kul. Och så oväntad choklad, förstås ;)


Bok just nu: C.S. Friedman - Black Sun Rising.
Låt just nu: System of a Down - Violent Pornography.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ugh, skatteåterbäring på 4000 hade inte varit helt fel:/

FYI, vi som gillar gult har startat en kampanj för att störta dig.. så du vet.

Anonym sa...

Hey honeybunny
Först och främst måste jag bara säga att jag verkligen inte förstår hur du kan fortsätta fungera, med dina sov- och matvanor... One does worry.
Haha, vissa människor tycks inte ens kunna förstå det här med reinvention of self, men själv kan jag inte leva utan det...älskar att testa nya frisyrer, nya klädesstilar and so on. Jag menar, yeah, _vem_ hade trott att de skulle få se dig i en _rosa_ jacka! (du ser riktigt mumsig ut i den btw ;) Och det ska bli jättekul att se hur ditt hår turn:ar out, kommer bli hur snyggt som helst!
Nya frisyrer, banbrytande förändringar i garderoben, gamla vänner som hälsar på...oväntad choklad...ah yes, spring sure does bring such delighting surprises for us all... ;)
Saknar dig~

Autumn sa...

Ali: Ja, jag är rätt glad över det med tanke på att jag är arbetslös i sommar...

Bring it.


Kori: Jag förstår inte heller. Men jag har börjat inse att jag plågar mig själv. Det är svårare med ångest när man är utmattad. A personal vendetta with myself as the victim.
Jag älskar att göra om mig, jag är bara för lat för det =) Men jag är fortfarande jag, även om jag har en ljusrosa sommrjacka... har ju två svarta sommrkavajer också ;)
Yes, we do like spring.
Miss you too, sweet. Very muchly...