söndag, september 16, 2007

Autumn: Make Me Over

Hösten är här och jag ser fram emot böcker och tedrickande. Jag får några få veckor av färger och skimrande frost, för att sedan uppslukas av den gråhet som följer. Jag är inte så bra på att hantera vintermörkret, och blir oftast trött och hängig. I år har jag dessutom haft läxor och studier redan innan terminen börjat, och känner mig inte ett dugg utvilad. Vart tog mina höstdrömmar vägen?
Förra årets höst måste ha varit bland de värsta månaderna i mitt liv, och jag försöker mest att inte tänka på det. Som tur är har jag nu äntligen fått iväg B-uppsatsen (!!) och sommarkursen fick jag VG på (!) så årets höst har börjat bra. Nu ska jag bara bli frisk och hinna ikapp med kurslitteraturen, så kommer det kännas mycket bättre.

I år har jag dock bestämt mig för att ge mig själv en nystart. Prova något nytt och lysa upp min vardag lite. Så i förrgår klippte jag mig igen. Jag har blivit mycket bättre med det. Istället för max en gång per år, så ser jag till att klippa håret tre gångr om året nu. Jag klippte upp det i ungefär samma frisyr jag har haft sedan Valborg 2006, men lite längre i nacken och mer uppklippt runt ansiktet.
Jag har satt ihop en bild av foton tagna sedan april förra året, från innan jag klippte av de långa lockarna, när jag färgade håret mörkrött, när det blev auburginelila, när jag plattångat det, när jag tonade det och det blev svart... det har varit relativt varierande 18 månader, och jag har trivts med det.Men jag har varit alltför sugen på att göra om det totalt.
Jag har planerat en nystart för mig själv. Jag ska äta bättre, tänka mer på hälsan, se till att börja träna, bry mig om att hålla mig frisk. Men det är svårt att ta itu med så mycket som ska ske på insidan. Speciellt om man så gärna vill allt på samma gång. Så för att ge mig själv en lite skjuts och lite uppmuntran, börjar jag med utsidan =) Jag började med den nya klippningen:Det roliga var att min frisör sa till mig, då hon såg mitt blöta hår, att jag passade i att det såg mörkt ut och att jag kunde fundera på att färga det svart. Jag vågade inte avslöja mina helgplaner för henne...

Så igår (lördag) var Kori här. Både hon och mamma var väldigt noga med att fråga: vill du verkligen det här? Ja, det ville jag. Efter att ha satt i oss lite av den monstruösa chokladkakan jag lagat, gick jag och Kori därför ner till badrummet och satte igång.
Vi började med en slinga för att se hur resultatet skulle bli, innan vi satsade på resten av håret. Att blondera hår är inte så lätt, speciellt då färgen inte räcker till. Dessutom satt det i en kvart längre på vissa ställen. Processen är dokumenterad:Nu är mitt hår flammigt och jag har hårstrån som går i fyra olika nyanser! Min pappa fnyser när han ser mig, min mamma suckar lite. Mina syskon tycker mest det ser lite roligt ut, och jag själv tycker jag ser ut som en J-rockare i sin indie-fas (innan de har råd att frisera sig ordentligt och kör sin Visual Kei-sminkning i badrummet bakom scen). Notera den mycket passande Dir en grey t-shirten jag har på mig =) Det är plötsligt, så otroligt roligt att se sig själv i spegeln!

7 kommentarer:

Henrik sa...

Wow, just wow. Yer hawt :)

Emilia sa...

Beautiful. <3

Nahal sa...

Henrik: Aren't you the charmer :P

Emilia: I say "Takes one to know one" =) But then I would be agreeing with you way too much ;P

Jodi sa...

tack för mmmmmmset. konstigt nog måste jag säga att du (iaf på bild) passar i den flammigt blondröda färgen. But hey you can pull off anything!
får ta en sväng förbi ditt hus i helgen och spana in resultatet med egna ögon. Pussen

Nahal sa...

Jodi: Love, du och din mamma tyckte jag klarade den lila peruken t.o.m! But I assure you, I can't pull off that much =)

Det har varit en mycket intressant upplevelse, du måste se det IRL. Jag är hemma på söndag, you free then? =)

The Mad Mexican, Pancho~ sa...

Tänkte bara säga som alla andra redan sagt, du ser tokfin ut! Ser fram emot att se det irl nån dag. :)

Nahal sa...

Pancho mi compadre!!
Tack ska du ha! Jag funderar på att svänga förbi bokhandeln på fredag, hoppas att vi ses =)