onsdag, februari 27, 2008

Film.

Låt oss... mig... prata om film. Jag har åsikter om det mesta som vanligt. Så, då jag inte vet hur jag ska lägga upp inlägget, så kör vi på rätt upp och ner:

Bröderna Coens är en ny förälskelse hos mig och jag ska ta vara på upptäckten och se The Big Lebowski snarast med B. De har nu flera manus på gång, och av de fyra som står uppskrivna på IMDb.com har alla intressanta titlar: Burn After Reading, Hail Caesar, Suburbicon och Gambit. Den första är i rullning med massa stora skådisar och den sista, som trots min dröm om att en dag se X-Mens Gambit på bioduken, handlar inte om Gambit, men har med Colin Firth and I never mind seeing more of him.

På tal om X-Men, Hugh Jackman i en film om Wolverine, äntligen påskriven och med planerat släpp 2009. Du är grym Mr. Jackman, men att de ens funderat, och inte nog med det, utan faktiskt beslutat att ha med will.I.am. från Black Eyed Peas gör att jag får rysningar av obehag. Jag vet inte om jag ska stanna kvar för att jag älskar Wolverine eller för att jag hoppas att han ska slakta allt onödigt patrask de tar in i min film.

The Dark Knight har premiär i sommar. Ni vet, jag vet, jag har inget att tillägga. Jag ville bara nämna det. Igen. Jag tycker om att se orden "The Dark Knight har premiär i sommar" framför mig på skärmen. Och så saknar jag Heath Ledger, fortfarande.

Och nu när vi ändå talar superhjältar... Will Smith ska spela en avdankad, livsbitter och av offentligheten allmänt ogillad superhjälte som har ihop det med frun (Charlize Theron) till sin image-coach. Kan bli bra, kan bli katastrof. Jag vet inte vart jag står här...Det kan bli en något rolig film att se ändå. Det var länge sen jag såg något med Smith faktiskt. Hancock kommer ut i år i alla fall.

Däremot vet jag precis vart jag står i en annan fråga. Akira. Den otroliga mangan Akira av Katsuhiro Otomo, om är ett fantastisk litterärt verk, detaljerat, fascinerande och gripande, blev animerad film 1988. Nu har Hollywood köpt upp rättigheterna till att göra två spelfilmer varav första är daterad 2009 och jag gråter inombords. Inte nog med att den inte ens utspelar sig i Neo Tokyo, den är nu förlagd i New Manhattan och ska troligen produceras av Leo DiCaprio, som antagligen spelar en av rollerna. Troligen Kaneda. Han kommer säkert få heta Kyle eller nått, all in the good fucking spirit of change.
Det här är mitt straff för att jag inte tror på Gud, inte sant? Det finns inga andra skäl till varför världsatellet ständigt tycks vilja plåga mig med sådana här dolkstötar i hjärtat. And I die a bit on the inside. Repeatedly.

När vi ändå nämnt animerade filmer, årets mest intressanta tecknade film tror jag blir Igor. Berättelsen om den galne vetenskapsmannens alltid lika utnyttjade assistent Igor, som här drömmer stora drömmar om att själv bli vetenskapsman! Efter min senaste släng av Grosse Point Blank-nostalgi insåg jag hur länge sen det var jag såg nått med John Cusak, och IMDb.com ledde mig till Igor. Jupp, Cusak, som jag gillar, gör Igors röst, och Eddie Izzard, denne underbare geniale man ska göra rösten till en av de tokiga vetenskapsmännen, om jag uppfattat det rätt :) Den här kan jag nog dessutom dra med syrran på och se på bio.

Andra saker jag gillar... Che Guevara. Vi vet att jag brinner för revolutionären i baskern. Jag har ingen större koll på Benicio del Toro, men det lilla jag sett med honom har jag uppskattat. I år spelar han Commandante Che i två filmer, The Argentine och Guerrilla. Det ska bli spännande, minst sagt.

Därefter finns självklart en lång lista av filmer jag inte har en aning om men säkert skulle vilja se, filmer jag glömt nämna, filmer jag inte vill nämna då de verkar usla men inte gör mig lika upprörd som Akira och för att inte tala om alla filmer jag vill se just nu och som redan finns ute. There Will Be Blood och I'm Not There står i alla fall på listan. Måste ju börja någonstans, så jag kan lika gärna börja bland de senast tillkomna.

2 kommentarer:

Jodi sa...

Mmm.. origin ska bli kul att se. Men jag håller helt med dig. När ska vi få se Remi med sina röda ögon och blänkande kort. Jag smääälter..

Vi får ta en Heath-kväll.. Leva igenom alla gamla härliga chick-flicks som 10 orsaker att hata dig, Casanova och såklart En riddaren historia. I miss her like the sun misses the flower..

Miss u babe. Snaaart får vi ses igen. Kanske ska ha en husvärmarkväll du och jag. =)

Nahal sa...

Ja, vi får verkligen se till att fira in din nya lägenhet! :D