måndag, augusti 27, 2007

Äppelkaka och promenader.

Läsa, vila, blogga. Det var ungefär så jag hade tänkt tillbringa helgen. Träffa vänner också förstås. Det vart inte riktigt så, men fint ändå.

På lördagen bakade jag massa äppelkaka, och sen åkte jag hem till Ina. Jag hade som sagt inte hälsat på nu när hon flyttat, men med lite telefonhjälp hittade jag till hennes nya ställe, som ligger 3 minuters gångväg från lägenheten jag bodde i, i 11 år. Vi var ett par stycken som åt kakor och spelade lite spel. Jag och Ina pratade allt från film till politik och det var verkligen tokfint att se henne igen. När jag skulle hem var det oväntat kolmörkt ute, och eftersom jag är så misstänksam som jag är fick jag låna en pepparspray av väninnan. Ändå ringde jag min vän ”Specialis Henrikus” (han är en utrotningshotad art – jag hotar att ha ihjäl honom varje gång han blir omöjlig) och han fick vara ”jette macho telefonvän” (som Ali skulle säga…kanske) och hålla mig sällskap hela vägen hem.

På söndagen åkte jag ut till Mörby där Tobias hämtade upp mig. Vi satt och pratade hemma hos honom, åt mackor och kollade på foton från hans sommar. Så var vi ute och gick en promenad med hans fruktansvärt söta hund Frasse, som är en vit ulltott till energiknippe. Jag hade inte sett Tobias sen slutet av förra terminen, så det var riktigt kul att sitta och prata om det som hänt och den kommande terminen. Han är rar, jag hoppas att japanskan kommer gå bra för honom.
Oväntat under gårdagen var att jag fick sms av Josefine då jag var i Täby. Hon var och träffade vänner från ett online-spel som heter Arenan, och de var inte långt från där jag bor. Efter lite funderingar och en kort drop in hemma hos mig, så åkte jag till Josefines vänner och satt där 2-3 timmar. Det visade sig att den ena av värdarna varit min lillebrors klasskompis i mellanstadiet. Världen är för liten, verkligen.
Det var iaf en avslappnad stämning och runt halv tolv tiden dök jag och Jossan upp hemma hos mig, där vi gjorde mackor och satt uppe till 3 och pratade. Vi ses verkligen aldrig bara jag och hon. Det har nog inte hänt en enda gång under de 5-6 år jag känt henne. Jag är glad att hon hörde av sig. Jag borde spontanträffa folk lite oftare tror jag =)
Drömde underligt under natten dock. Jag mindes bara att Josefine var med den ena gånge, vilket jag sa till henne, medan drömmen i sig är ett suddigt minne blott. Av den andra drömmen minns jag bara att någon, någonstans säger ”Var inte så dryg, det ska räcka till alla!” Det, måste jag meddela, säger mig inte ett jävla dugg. Tänka sig.

Det var alltså min helg. Jag har inte läst, inte bloggat men hunnit vila. Jag lyckades dessutom få i linserna idag, efter att de krånglat de senaste tio dagarna och vänsterlinsen blinkats ut varje gång jag försökt få i den sedan UNG08. Den kände väl på sig att det var sista chansen nu. Jag planerade på att kassera den och kräva en ny hos optikern imorgon om det misslyckades idag och då ser man ju hur det gick. Jag borde ha sagt det rätt ut redan förra veckan och hotat den, så som Crowley hotar sina krukväxter i ”Good Omens” så hade jag sluppit allt krångel.

Imorgon ska jag träffa fina Jo och sen ska jag ha introduktionstimma i kursen. Nu börjar skolan.

Inga kommentarer: